Bæredygtighed i Flügger

I Flügger tror vi på værdien af at bevare og beholde frem for at kassere til fordel for nyt. Derfor udvikler vi produkter i høj kvalitet, som forlænger levetiden på materialer. ​​​​​​​

Vi tror også på, at farver gør en forskel. De kan forny, forskønne, forlænge, forstørre, formindske og forandre. Farver er med til at sætte stemning i vores hjem og definere vores omgivelser. I Flügger holder vi af alle farver, men særligt den grønne er vigtig for os – og har været det længe.

Vores produkter, emballage og produktion

Bæredygtighed i Flügger handler først og fremmest om vores produkter – både indholdet i spandene og selve emballagen. 99% af vores solgte vådvarer er vandbaserede, og over 75% er certificeret med Svanemærket eller EU-blomsten. Men vi stopper ikke her – vi fortsætter år for år med at forbedre produkternes miljø- og sundhedsprofil.

Vi har også et ansvar for at minimere miljø- og klimaaftrykket fra vores produktion, og derfor arbejder vi på at reducere fabrikkernes CO2 udledning og mængden af spildevand og at sørge for, at mest muligt af vores affald bliver genanvendt.

Vores sociale ansvar

Bæredygtighed i Flügger handler selvfølgelig også om vores medarbejdere. Vi ønsker at være en arbejdsplads, hvor vores medarbejdere trives og udvikles, og har gode arbejdsforhold og at man som menneske føler, at man kan være sig selv. 

​​​​​​I Flügger bakker vi ligeledes op om initiativer, der gør en positiv forskel for samfundet. Vi har en lang historik med at støtte velgørende formål, og vi indgår i partnerskaber, hvor vi kan bruge vores produkter, kompetencer eller stemme til at bidrage til en mere inkluderende, farverig og bæredygtig fremtid.

Vores mål for bæredygtighed

Forretningsstrategien Going Green har sat en stærk grøn retning for Flügger. Omdrejningspunktet for bæredygtighed er vores tre fokusområder Paint, Packaging og Production samt People og Partnerships. Det er de områder, hvor vi har en særlig forpligtelse og mulighed for at skubbe både vores virksomhed og branchen i en grønnere og mere bæredygtig retning.

Med Going Green strategien har vi forpligtet os til tre ambitiøse mål for 2030.
Vi vil:

  • producere 100 % miljømærket maling
  • bruge 75 % genanvendt plastik i vores emballage
  • have en CO2 neutral produktion

På vejen mod 2030 arbejder vi målrettet med en række delmål for 2023/24 for Paint, Packaging og Production. Vi er allerede nået langt på vores bæredygtighedsrejse – men der er meget, vi kan gøre endnu.

Læs mere om vores strategi, hvordan vi arbejder med at omsætte vores mål og hvad vi har opnået indtil videre i vores nyeste CSR-rapport her.