Fakta om Flügger Group

Flügger Group er en international koncern med afsæt i Norden. Den årlige omsætning er på cirka 2.500 mio. DKK. Virksomheden er børsnoteret og har mere end 2.600 medarbejdere.

Med rødder tilbage til 1783 var Flügger oprindelig familieejet. Flügger er i dag børsnoteret, men familien Schnack er med Ulf og Sune Schnack fortsat hovedaktionærer. Ulf Schnack overtog ledelsen fra sin far i 1970, og siden den 1. april 2021 har Sune Schnack været administrerende direktør.

Flügger designer og markedsfører et bredt og koordineret sortiment indenfor dekorativ maling, træbeskyttelse, spartelmasse, tapet og maleværktøj i god malermesterkvalitet. Vi forhandler blandt andet vores produkter via detailkæden Flügger farver med i alt 372 butikker fordelt på Norden, Østeuropa og Kina. Flügger ejer cirka 2/3 af disse.

De fleste kender vores kædekoncept Flügger farver, men Flügger er meget mere. Vi er prisvindere indenfor design, og producerer trendskabende designtapeter.

Flügger er markedsleder i Danmark. Foruden de kendte Flügger produkter leveres via salgsenheden Unicell Nordic andre produkter til både dagligvareforretninger og byggemarkeder. I Danmark ejes og drives desuden grossistkæden PP professional paint A/S, og i 2019 blev også Detale CPH ApS en del af Flügger-familien.

I november 2019 købte Flügger 60% af aktierne i Unicell Poland Sp. z. o. o., som er en malingproducent med hovedkontor i Wasilków, Polen. Størstedelen af Unicells produkter afsættes til forhandlere, byggemarkeder og øvrige detailhandlere. Unicell Poland beskæftiger cirka 200 medarbejdere og omsætter for cirka 145 mio. kr. årligt. Opkøbet ligger i tråd med Flüggers strategi om vækst gennem opkøb med fokus på emerging markets.

I efteråret 2020 købte Flügger aktiemajoriteten i Eskaro Group AB. Eskaro er en international malingkoncern med aktiviteter i Ukraine, Rusland, Hviderusland, Estland, Letland og Finland. Selskabet beskæftiger godt 1.100 medarbejdere og omsætter for cirka 420 mio. kr. årligt. Eskaro driver i alt seks fabrikker, som producerer mere end 30 mio. liter maling, lak og primer årligt.

Ligesom Unicell, afsætter Eskaro primært sine produkter via forhandlere og byggemarkeder.

I 2021 udvidede Flügger Group porteføljen med den danske virksomhed Malgodt ApS. Malgodt ApS blev etableret i 2011 og har siden da haft stor succes med deres digitale platform, malgodt.dk, hvorfra de sælger et bredt udvalg af varemærker inden for maling, træbeskyttelse, tapet og tilbehør til private forbrugere.

Fabrikkerne

Flügger Group har i alt 12 fabrikker i 8 lande, som producerer både værktøj, maling og designtapeter. Vores malingfabrik i Kolding fra 1970 er den ældste, vi har.

Danmark

I Kolding bliver hvert år produceret millioner af liter maling.

Fabrikken i Kolding fremstiller cirka 30 millioner liter vandbaseret maling, træbeskyttelse og tapetklæber om året.

Sverige

Tre mindre svenske byer huser hver sin Flügger fabrik.

Bollebygd

I sommeren 2019 tog Flügger det første spadestik til et nyt spartelanlæg, der skal imødekomme den fortsat stigende efterspørgsel på spartel. Anlægget blev indviet i sommeren 2021, og producerer nu det der svarer til 27 millioner liter spartel årligt.

Bankeryd

I Bankeryd i Midtsverige ligger vores fabrik, som fremstiller pensler, børster og ruller. De fleste fremstilles maskinelt. Enkelte af vores penseltyper monteres dog ved håndkraft for at sikre den rette kvalitet.

Bodafors

På fabrikken i Bodafors i Midtsverige producerer vi plasthåndtag til pensler, ruller og spartler. Det er også her vi fremstiller andre plastkomponenter som låg og emballage.

Polen

Gdansk

I Gdansk i Polen ligger Europas mest moderne tapetfabrik. Flügger opførte fabrikken i 2009, og året efter blev fabrikken taget i brug.

Wasilków

Unicell har fabrik i Wasilków, hvor der produceres vandbaseret indendørs- og udendørsmaling.

Ukraine

Odesa

På fabrikken i Odesa producerer Eskaro vandbaseret indendørsmaling og grunder.

Hviderusland

Brest

I byen Brest ligger Eskaros fabrik, der producerer facademaling og maling til bygge- og anlæg (til salg).

Rusland

Sankt Petersborg og Azov

Eskaro har en fabrik i både Sankt Petersborg og Azov, hvor der fremstilles vandbaseret indendørsmaling og grunder (til salg).

Estland

Maardu

I Maardu i Estland fremstiller Eskaro VOC-fri produkter og træbeskyttelse.