Delårsrapport 1. kvartal 2017/18: Vækst på bundlinjen trods svag tilbagegang i omsætningen

Flügger A/S har oplevet en svag tilbagegang i omsætningen på -3% i 1. kvartal af forretningsåret 2017/18 i forhold til samme periode sidste år, men en solid stigning i indtjeningen på +8%. Væksten tilskrives primært Polen og Kina, som kompenserer for den vigende omsætning på de skandinaviske markeder.

Flügger leverer en nettoomsætning på 539 mio. DKK kontra 557 mio. DKK i første kvartal af forretningsåret sammenlignet med samme periode sidste år, svarende til -3%. På trods af vigende omsætning voksede koncernens indtjening i første kvartal med +8%, en stigning fra 76 mio. DKK i samme periode sidste år til 82 mio. DKK dette kvartal. 

På det danske marked er omsætningen faldet med -4%, sammenlignet med samme periode sidste år. I Sverige er omsætningen faldet med -9%, og i Norge ses et fald i omsætningen på -2%. Uden for Norden, dvs. primært salg i Polen og Kina, er omsætningen vokset med +14%. 

Koncernen har igangsat en optimering af processer indenfor salg, produktion mm., som med udgangen af 1. kvartal har påvirket den rentebærende nettolikviditet, der steg med +66% i forhold til samme tidspunkt sidste år. Denne opstramning forventes også fremover at sætte et aftryk på toplinjen, samt påvirke indtjening og cash flow positivt. 

Flügger fastholder forventningerne til forretningsåret 2017/18, dvs. en nettoomsætning på niveau med foregående år og et primært driftsresultat svarende til en EBIT-margin på 2-3%. 

Jimmi Mortensen, CEO i Flügger A/S, udtaler: 

- Den regnfulde og solfattige sommer i Skandinavien har påvirket vores salg negativt – specielt indenfor udendørsmaling og træbeskyttelse, hvor vi har set et betydeligt lavere salg end tidligere år. Dette forstærkes yderligere af et fald i salget til segment 2 - salg af ikke-Flügger brandede produkter til byggemarkeder. 

- Vi følger planen, og fortsætter de tiltag, vi igangsatte tidligere på året – heriblandt konsolidering af vores eget butiksnet samt interne effektiviseringstiltag, der skal være med til at styrke vores forretning yderligere. Desuden sætter vi nu stærkt ind på at strømline vores sortiment for at reducere kompleksiteten og skabe synergi på tværs af markeder.

Hent rapport