Flügger Group lancerer bæredygtigt livstilsbrand med globale ambitioner

Sammen med ventureselskabet Rainmaking har Flügger udviklet livsstilsbrandet Notes, der ændrer måden, vi køber maling på og designer vores hjem. Tilgangen er digital, bæredygtig og innovativ, og den emmer mere af mode end af maling. Ambitionen er at skabe verdens ledende online brand inden for maling til private.

Siden 31-årige Sune Schnack satte sig i spidsen for Flügger i april 2021 har et af fokusområderne været at udnytte den innovationsevne, som er en central del af Flüggers DNA: Udvikling og skalering af virksomheden gennem kontinuerlig innovation af produkter og forretningsmodel.

– Vores kultur er innovativ, og vi går målrettet efter at innovere med et grønt og digitalt fokus. Med den nye forretningsmodel har vi gentænkt kunderejsen og inviteret forbrugeren ind i et trendy livsstilsunivers, som taler ind i deres vante måde at tage beslutninger på i en digital verden, siger Sune Schnack, CEO for Flügger.

Livsstilsbrandet er en vigtig komponent i et forstærket Direct to Consumer fokus, der ifølge Sune Schnack er en naturlig fortsættelse af Flüggers grønne og digitale retning.

– Flüggers fremtid er grøn, innovativ og digital. Gennem opkøbene af Detale CPH og Malgodt.dk har Flügger i de senere år opbygget de centrale kompetencer inden for digital udvikling, performance marketing og design. Tilsat vores høje kvalitet på bæredygtige produkter og en velfungerende infrastruktur har vi fundamentet til at sætte agendaen for fremtidens maling og blive den ledende online aktør indenfor dekorativ maling, forklarer Sune Schnack.

Nemt og bæredygtigt

Notes leverer dansk produceret kvalitetsmaling, certificeret med Svanemærket og EU-blomsten, direkte til den design- og miljøbevidste forbruger. Et af de væsentlige mål med det nye online brand er at sikre mindre spild og mere bæredygtighed. På www.notesofcolour.com viser en onlineberegner således, hvor meget maling man præcist skal bruge. Og på emballagesiden har Flügger specialudviklet en pose med hældetud til malingen, hvilket reducerer plasticforbruget og malingsspildet væsentligt.

– Ud over den vigtige mission om bæredygtighed, er Notes sat i verden for at gøre det nemt for den designbevidste forbruger i en travl hverdag, og hele kunderejsen er derfor designet derefter, siger Sune Schnack.

For eksempel sendes store selvklæbende farveprøver til væggen lavet på originalfarverne fragtfrit til kunden. Og der er udviklet 40 farver fra øverste trend-hylde målrettet moderne hjem, arkitekter og designere. Desuden er der i forvejen samlet optimale værktøjer til arbejdet i færdige malerkits, hvoraf størstedelen er produceret på koncernens egne fabrikker i Sverige med respekt for den grønne agenda.

– Med maling sætter man i høj grad tone og stemning i sit hjem. Vi har samlet de bedste materialer i branchen og tilføjet et inspirerende oplevelsesunivers, hvor kunderne kan blive guidet og finde de farver, de bedst kan lide til præcis deres stil. Det er hurtigt, nemt og uden den kompleksitet, som mange forbrugere bliver trætte af, når de står i en forretning og oplever, at de skal navigere i hundredvis af farver, kvaliteter og materialer, siger Sune Schnack.

Globale ambitioner

Med Notes har Flügger og Rainmaking globale ambitioner. Ventureselskabet Rainmaking er specialister i at hjælpe etablerede virksomheder med at kombinere erfaring og fundament med iværksætteri.

– Vores samarbejde med Flügger er på international skala, og vi supplerer hinanden til perfektion. Flügger ved alt om maling og kvalitet, og vi ved alt om at udvikle en skalerbar online forretning, så det er et stærkt match. At vi på under ét år er gået fra en ide til at gå live med Notes, er udtryk for projektets styrke og agilitet, siger Kasper Vardrup fra Rainmaking, der også sidder i bestyrelsen i Notes.