Vi har offentliggjort vores CSR-rapport for 2020/21

2020/21 blev året, hvor Flügger satte ekstra fokus på bæredygtighed. Vi har offentliggjort vores første CSR-rapport, hvor du kan læse mere om vores vej mod et endnu grønnere Flügger.

Klima, miljø og social ansvarlighed er i stigende grad på dagsordenen hos såvel private forbrugere som virksomheder. Som en af Nordens førende malingproducenter har vi et stort ansvar for at drive vores virksomhed i en stadig mere bæredygtig retning, og alle skridt tæller – store som små.

Meget er nyt for os, mens vi på andre områder har været bannerførere inden for den grønne omstilling i branchen. Allerede i 1970 byggede Flügger en fabrik i Kolding til produktion af vandbaseret maling ud fra et ønske om at levere et mere miljørigtigt alternativ til malerne. Det seneste år har vi investeret godt 130 mio. DKK i at ombygge og modernisere fabrikken, hvilket blandt andet er en væsentlig forudsætning for, at vi kan fortsætte med at øge andelen af produkter, der er internationalt eller nordisk miljømærket.

Det seneste år har vi øget andelen af miljømærket maling og træbeskyttelse fra 68% til 73%, og det er målet, at al vores Flügger-maling i 2030 skal være miljømærket. Det er samtidig målet for 2030, at vores produktion skal være CO2-neutral, og at 75% af vores plastik skal være genanvendt.

Dette kan du læse mere om i vores CSR-rapport, som er den første af sin slags for Flügger.