Delårsrapport, 1. kvartal 2020/21: Største kvartalsomsætning i koncernens historie samt indtjeningsrekord

Flügger leverer et stærkt resultat i første kvartal af regnskabsåret 2020/21. Omsætningen steg med 22% til 629 mio. DKK, mens indtjening steg med 58 mio. DKK – fra 66 mio. DKK samme periode året før til 124 mio. DKK.

Foråret og sommeren har budt på markant stigende efterspørgsel og øget aktivitet i vores butikker på tværs af de nordiske markeder - i særdeleshed på det danske marked, hvor omsætningen steg med 22% i første kvartal.

Det flotte resultat tilskrives øget aktivitet i gør-det-selv segmentet, herunder at mange forbrugere under COVID-19-pandemien har investeret i hus- og haveprojekter. Tillige er resultatet positivt påvirket af gennemførte effektiviseringer og opkøbet af den polske malingproducent Unicell i november 2019. Salget til det professionelle segment har i perioden været på forventet niveau.

I Danmark (inkl. Island, Grønland og Færøerne) steg omsætningen med 22% i lokal valuta sammenlignet med samme periode året før. Omsætningen i Sverige steg med 13%, mens omsætningen i Norge steg med 8% i lokal valuta. Omsætningen i Norge var dog påvirket af et markant fald i valutaen, hvorfor omsætningen på det norske marked faldt med 3% målt i danske kroner. I Polen steg omsætningen med 8%, mens salget til andre lande, herunder Eksport og Kina, faldt med 10%.

Jimmi Mortensen, CEO, udtaler:
”Første kvartal i vores regnskabsperiode 2020/21 har på mange måder været ekstraordinært. Den indledende usikkerhed og bekymring over betydningen af COVID-19 på vores virksomhed blev erstattet af stor travlhed i vores butikker. Den reducerede rejseaktivitet og det omskiftelige sommervejr fik konsumenter på tværs af de nordiske markeder til at bruge sommeren på at skrue op for hus- og haveprojekter, og vi kan derfor glæde os over at have ramt den største kvartalsomsætning i koncernens historie og tilsvarende indtjeningsrekord.

Jeg vil gerne takke vores medarbejdere for den store indsats de har ydet, for at vi kunne leve op til den større efterspørgsel, og stor tak til vores kunder for at have støttet op om vores forretning ved at vælge Flügger til deres projekter.

Den solide start på regnskabsåret giver os en tro på, at 2020/21 bliver året, hvor Flügger passerer en økonomisk milepæl og leverer mere end 2 mia. DKK i omsætning og en historisk høj EBIT.”

Hent rapport