Flügger vinder Farveprisen 2017

Flügger farver har i de seneste tre år indstillet projekter til Danske Malermestre Farveprisen, og i år vinder vi prisen for det 1200 kvm. store murmaleri ”Det Røde Bånd”, der fremover kan ses på Hedegaards Silo på havnefronten i Nørre Sundby. 

”Det Røde Bånd” præmieres for den gode og farverige fortælling, som det repræsenterer. Ifølge formand for Danske Malermestre og for Farvekomiteen, Per Vangekjær, tildeles ”Det Røde Bånd” prisen, da godt håndværk og farver går i et og bliver et vartegn samtidig med, at kulturen og byens historie bliver elegant flettet sammen på den grå patinerede beton. Ydermere gives prisen for et fortrinligt samarbejde mellem kunst og uddannelse. 

Samarbejdet mellem kunst og håndværk

Motivet på det store murmaleri forestiller et udsnit af Aalborgs gamle jernbanebro og knytter således bånd til byens historie og giver byen et flot vartegn. Selve værket er udført af kunstner Søren Elgaard i samarbejde med dygtige malerelever fra Tech College, der herigennem har fået en enestående chance for at være med til at skabe et kunstnerisk værk og samtidig vise deres egen faglighed. Dette har yderligere resulteret i, at 13 af eleverne senere har fået tildelt en praktikplads.

MurMal-projektet er et CSR-projekt, der foruden kunstner Søren Elgaard, de dygtige malerelever fra Tech College Aalborg og Flügger er udført i samarbejde med Jyske Bank, Hedegaard, Aalborg Havn og Det Obelske Familiefond for bl.a. at sætte fokus på malerfaget og den kommende generation af dygtige faglærte malere.

Prisen uddeles af Danske Malermestre og Kirsten og Freddy Johansens Fond, og selve prisoverrækkelsen fandt sted d. 9. maj 2017 i Aalborg.

Prisoverrækkelsen
Farveprisen 2017