Flügger Andelen: Rekordstor tilbagebetaling til frivillige foreninger

Renoveringsåret 2020 har ført til rekordstor bonusstøtte til lokale foreninger og hold over hele landet, når fordelsprogrammet Flügger Andelen uddeler i alt 681.720 norske kroner til over 700 modtagere. "Et velkomment tilskud, når mange andre indtægtskilder er faldet bort under pandemien," siger Steffen Eide fra Flügger Norge.

Tekst: Chera Westman/ifi.no

Alle kunder, der er medlemmer af en forening, som er tilknyttet fordelsprogrammet Flügger Andelen, får 20 procent rabat på maling, værktøj og alt andet, der er nødvendigt ved en renovering. Samtidig får organisationen, holdet eller foreningen yderligere fem procent af beløbet i bonusstøtte. Fordelsprogrammet Flügger Andelen er gratis for medlemmerne og blev oprettet i 2017. Konceptet er en stor succes og genererer i år hele 681.720 norske kroner i direkte udbetaling til de mere end 700 norske foreninger, som er omfattet af det.

Gode rabatter

"Det er en fantastisk sum, og vi er meget stolte af konceptet. Det er nok især godt i år, da mange foreninger har lidt økonomiske tab under pandemien. En stor del af indtægtsgrundlaget faldt væk, da cafésalg, mesterskaber, loppemarkeder og andre arrangementer ikke har været muligt," siger Steffen Eide, der er konceptansvarlig for Flügger Andelen hos Flügger Norge.

"Det har været godt at se, hvordan vores Flügger-butikker siden programmets start i 2017 har udviklet et tæt samarbejde med deres lokale idrætshold og foreninger. Samarbejdet er "win-win" for butikkerne og medlemmerne af konceptet. Der er ingen tvivl om, at Flügger Andelen-konceptet er kommet for at blive. Et af beviserne er, at konceptet nu er nået ud over Norges grænser, da Flügger Sverige og Danmark nu også har lanceret Flügger Andelen. I begge lande har der været rigtig god respons," siger Rolf Gjølberg, der er Country Manager i Flügger Norge.

Flügger Andelen er åben for idrætsklubber, foreninger og frivillige organisationer og sikrer medlemmerne gode rabatter i Flüggers butikker. Kunder, der registrerer deres køb på foreningens medlemskonto i den lokale Flügger-farvebutik, får 20 procent rabat på hyldeprisen. Når året er omme, får foreningen udbetalt yderligere fem procent af det samlede beløb som bonusstøtte.

Glad for at yde støtte

I løbet af tre år har Flügger Andelen udbetalt næsten 1,5 million norske kroner i støtte til fodboldklubber, nonprofitorganisationer, skoleorkestre, Røde Kors-afdelinger, lokale husflidsforeninger osv.

"Vi er meget glade for at kunne støtte mange af de idrætshold og foreninger, der er medlemmer af Flügger Andelen. De største enkeltudbetalinger er på over 25.000 norske kroner. I disse dage har vi travlt med at ringe rundt til alle foreninger for at fortælle om de penge, der er på vej til dem. Der er noget helt særligt ved at få lov til at ringe til hospitalsklovneforeningen Sykehusklovnene, børnecancerforeningen Barnekreftforeningen og Røde Kors-afdelinger, som gør et fantastisk stykke arbejde hver eneste dag for dem, der har mest brug for det," siger Steffen Eide.

Om Flügger Andelen

  • Flügger Andelen er et program for idrætsklubber, foreninger og frivillige organisationer, hvor medlemmerne får gode rabatter i Flüggers butikker.
  • Klubber og medlemmer, der registrerer deres køb på klubbens medlemskonto, får 20 procent rabat på hyldeprisen i den lokale Flügger-butik.
  • I starten af det efterfølgende år får klubben udbetalt fem procent af det samlede køb som støtte.