Flügger malebakker produceres i miljøvenlig genbrugsplast

Alle malebakker, der produceres på Flüggers plastfabrik i Bodafors i Sverige, fremstilles nu af 100% genbrugsplast. Det gælder både de malebakker vi sælger løst, men også de der indgår i diverse rullesæt.

Hvert år estimeres det af FN’s miljøprogram, at otte millioner tons plastik ender i verdenshavene. Det er et alarmerende niveau, og som virksomhed har vi derfor et ansvar i forhold til at blive bedre til både at genanvende plastik og bruge genanvendt plastik i vores produkter. Ved at øge andelen af genanvendt plastik i vores produkter, reducerer vi klimaaftrykket, da næsten alt ny plastik (kaldes også virgin eller jomfruelig plast) er produceret på fossile brændsler.

Øget fokus på vores forbrug af plastik

I Flügger arbejder vi målrettet mod at gøre bæredygtighed til en integreret del af vores forretning. Derfor har vi blandt andet stigende fokus på brugen af plastik i vores emballager og produkter generelt. Vi er derfor i kontinuerlig dialog med vores leverandører om at øge genanvendelsesprocenten af plastik i vores produkter, og vores malebakker i miljøvenlig genbrugsplast er et eksempel på dette.

Fra hvid til grå

Vi har derfor lagt vores produktion af malebakker i Bodafors om. Skiftet til genbrugsplast sker som en naturlig del af det store arbejde, der foretages på fabrikken for at skifte til mere bæredygtige råvarer. Overgangen til genbrugsplast i malebakkerne alene svarer til omkring 50 tons plast om året. Malebakkerne på 25 cm producerer vi ikke selv, men også her er vi i dialog med leverandøren om at skifte til genbrugsplast.

De ’nye’ bakker har rent visuelt ændret udseende, og er blevet grå, og malebakkerne er blot nogle af produkterne fra Bodafors, der overgår til genbrugsplast. På fabrikken arbejdes der desuden på at producere penselskafter i genbrugsplast.