Flügger vinder pris for innovativ årsrapport

Ved årets prisoverrækkelse af Årsrapportprisen 2019 i Industriens hus vandt Flügger prisen ’Spotlight på gode årsrapporter, som vi kan lære af’ for en innovativ og lærerig årsrapport.

Dansk Industri og FSR uddeler hvert år priser og diplomer til danske virksomheder, som formår at nytænke årsrapporter og regnskaber. Det centrale er at finde den næste store trend, der kan tjene som inspiration til regnskabskulturen i Danmark. Den 5. september 2019 vandt Flügger prisen for sin gode og nytænkende årsrapport i small- og midcapsegmentet.

– Flügger vinder i år prisen for især deres ærlighed, som trænger igennem i årsrapporten. De gør det let for investorerne at forstå Flügger og virksomhedens DNA, fortæller Kristian Koktvedgaard, som er faglig ansvarlig hos Dansk Industri og desuden sidder i dommerkomiteen ved Årsrapportprisen. 

Ifølge Dansk Industri opsummerer årsrapporten fra Flügger de tendenser og fokusområder, som er gældende i regnskabsbranchen lige nu. Og det er netop de parametre, der ses efter, når vinderne af årets priser skal findes.

Flügger i et penselstrøg

For Flügger har årsrapporterne tidligere emmet af tradition og vaner, men en lidt støvet årsrapport lever ikke op til det image, som virksomheden ønsker at præsentere for investorerne. 

– I årsrapporten 17/18 havde vi et ønske om at åbne op og være mere transparente over for investorerne og kommunikere, hvem Flügger er, og hvor virksomheden er på vej hen. Det er væsentligt at have en årsrapport, der følger med tiden og er banebrydende inden for vores felt, siger CFO hos Flügger, Poul Erik Stockfleth.

Transparent kommunikation til investorerne 

Det centrale for en god årsrapport er, at den fortæller en historie og ikke kun indeholder tørre tal. At vinde prisen fra Dansk Industri har givet Flügger endnu mere blod på tanden til at fortsætte med at udvikle årsrapporten med en innovativ karakter. 

– Fremadrettet ønsker vi fortsat at præsentere årsrapporterne med en innovativ vinkel og ikke blot flere hundrede sider kun med tørre tal. Vi skal blive ved med at have et kommunikativt aspekt med fokus på åbenhed og ærlighed, forklarer Poul Erik Stockfleth. 

Årsrapportprisen uddeles hvert år af Dansk Industri til virksomheder, der formår at indtænke innovation i årsrapporten. På årets konference blev der desuden stillet skarpt på spørgsmålet ”hvad bliver de næste store skridt?” under sloganet ”Fokus på forretningen og dens indvirkning”.

Fakta om årsrapportprisen

1

2

Årsrapportprisen gives til virksomheder, hvis årsrapporter udmærker sig og tjener som inspiration for andre.

Der uddeles én hovedpris og to priser til gode og fremhævelsesværdige årsrapporter fra selskaber i mid- og small cap.

Årsrapportprisen er blevet uddelt i mere end 40 år. Siden 2012 er det FSR – danske revisorer og DI, der har stået for uddelingen.

3

Vindere 2019
Hovedprisen: ISS
Midcap-prisen: IC Group
Smallcap-prisen: Flügger

Om Dommerkomiteen
Dommerkomiteen består af repræsentanter for regnskabsbrugere, regnskabsaflæggere, akademikere og revisorer.