Flügger hjælper bygherrer med stigende dokumentationskrav

Strengere miljø- og dokumentationskrav i bygningsreglementet presser danske bygherrer. Som hjælp til de professionelle kunder har man hos Flügger lanceret et nyt online-koncept, som skal sikre fuldt overblik over produkternes indhold.

Danske bygherrer og malermestre mødes i stigende grad af strengere dokumentationskrav ved opførelse af nybyggerier. Den tendens mærker man hos malingvirksomheden Flügger, der både udvikler, producerer og sælger varer til malerbranchen. I Flügger oplevede man i 2023 i højere grad end nogensinde, at professionelle erhvervskunder efterspørger detaljeret produktdokumentation.

Derfor åbner Flügger nu op, så alle får fuld adgang til opdateret produktdokumentation. På den måde kan man nemt skabe sig et overblik, inden byggeriet påbegyndes. Flügger kalder konceptet Pixi:

Malerarbejde på især offentlige bygninger kræver meget obligatorisk data og dokumentation. Med Pixi gør vi det nemmere for den enkelte at sikre sig, der leves op til kravene i udbuddene. Vores produktdata bliver frit tilgængeligt til erhvervskunder – og alle andre, som måtte interessere sig for det, siger Mikkel Boelskifte, der er landechef i Flügger Danmark.

Nye regler i bygningsreglementet 2018

I starten af 2023 indførte Folketinget en række skærpede klimakrav i bygningsreglementet 2018 (BR18), og det udgør stor del af baggrunden for Flügger-kundernes stigende jagt på mere information.

De nye regler betyder eksempelvis, at bygherrerne i langt højere grad sikre tilstrækkelig dokumentation. Via en såkaldt livscyklusvurdering (LCA-beregning) skal det dokumenteres, hvilken klimapåvirkning et pågældende byggeri har i 50 år efter opførelsen.  

I forhold til maling af nybyggerier skal der i selve byggeprocessen med de nye regler redegøres for CO2 manufacture declarations, som skal anvendes til beregning af byggeriets samlede klimapåvirkning. Det gælder især i forhold til bæredygtighedscertificeringer af byggeri – herunder DGNB, BREEAM NOR og Svanemærket byggeri.

Dokumentationskravene mærkes helt ud i butikkerne

Flügger er med i malerprocessen fra malingen udvikles i Rødovre, produceres i Kolding og sælges i Flüggers mange butikker i hele landet. Derfor mærkes interessen helt ud i Flüggers egne butikker. En af de butikker, som mærker de professionelle kunders øgede interesse for detaljeret produktinformation, er Flügger i Køge:

– I 2023 brugte jeg og mit personale markant mere tid på at tale med erhvervskunderne om produkternes tekniske data. Vi kan tydelig mærke, at de nu har nogle dokumentationskrav, som fylder meget i deres planlægning. Med vores nye service gør vi det både nemt og overskueligt at skabe sig et komplet overblik over, hvad en maling som eksempelvis Dekso AÏR består af. Det kan de direkte bruge i deres dialog med bygherrer og andre, siger Lene Fischer, der er butikschef hos Flügger i Køge.