Flügger opjusterer og forventer historisk topresultat

Som følge af markant stigende efterspørgsel fra konsumenter på de nordiske markeder i første kvartal af koncernens forskudte regnskabsår opjusterer Flügger nu forventningerne til regnskabsåret 2020/21. Hvor koncernen tidligere forventede EBIT i niveauet 6%, svarende til cirka 120 mio. DKK forventes EBIT nu i intervallet 130-150 mio. DKK, og omsætningen ventes nu at blive mere end 2 mia. DKK mod tidligere anført i niveauet 2 mia. DKK.

Den stigende efterspørgsel i regnskabsårets første måneder tilskrives en positiv afsmittende effekt af COVID-19 pandemien, som har affødt øget aktivitet i gør-det-selv segmentet. Desuden er resultatet positivt påvirket af gennemførte effektiviseringer samt opkøbet af malingproducenten Unicell i november 2019.

”Vi oplever, at konsumenterne har brugt ekstra tid og penge i foråret og sommeren på at komme i mål med diverse renoveringsprojekter, og det har givet øget aktivitet i Flügger på tværs af de nordiske markeder. Salget til det professionelle segment har derimod været på forventet niveau. Vi forventede, at følgerne af COVID-19 ville påvirke vores nordiske markeder positivt i første kvartal, men niveauet har overrasket os positivt. Med den fantastiske start på regnskabsåret satser vi på, at 2020/21 bliver året, hvor Flügger passerer en historisk milepæl og leverer mere end 2 mia. DKK i omsætning og en historisk høj EBIT,” forklarer Jimmi Mortensen, CEO i Flügger.

Resten af regnskabsåret forventes efterspørgslen fra konsumenter at ligge på et normaliseret niveau. Som anført i seneste årsrapport forventes en vis afmatning indenfor det professionelle segment, blandt andet ud fra en forventning om færre projektbyggerier.

Der er fortsat risiko for, at omsætning og indtjening kan blive påvirket af udviklingen i COVID-19 pandemien.

Hent selskabsmeddelelse i PDF