Halvårsregnskab: Solid stigning i indtjeningen, svag tilbagegang i omsætningen.

Flügger A/S har oplevet en solid stigning i indtjeningen på +19% i første halvår af forretningsåret 2017/18 i forhold til samme periode sidste år, men en svag tilbagegang i omsætningen på -2%.

Flügger leverer en nettoomsætning på 1.021 mio. DKK kontra 1.044 mio. DKK i første halvår af forretningsåret sammenlignet med samme periode sidste år, svarende til -2% (Q2: -1%). Koncernens indtjening voksede i første halvår med +19%, en stigning fra 90 mio. DKK i samme periode sidste år til 108 mio. DKK dette halvår. 

På det danske marked er omsætningen faldet med -5%, sammenlignet med samme periode sidste år. I Sverige er omsætningen faldet med -6%, og i Norge ses et fald i omsætningen på -2%. Uden for Norden, oplever vi fremgang i omsætningen – denne gang på +16%, primært foranlediget af salgsfremgang i Polen. 

Koncernen har fortsat den igangsatte optimering af processer indenfor salg, produktion mm., hvilket har påvirket den rentebærende nettolikviditet, der steg med +40% i forhold til samme tidspunkt sidste år. 

Jimmi Mortensen, CEO i Flügger A/S, udtaler: 

- Vi har i perioden fortsat konsolideringen af vores butiksnet og intensiverer vores indsats indenfor strømlining af sortiment samt styrkelse af vores organisation. Disse tiltag afspejler sig positivt på vores bundlinje, som stiger med +19% sammenholdt med sidste år. 

Vi opererer på et presset skandinavisk marked, og som andre indenfor retail påvirkede det dårlige sommervejr vores salg negativt, i særdeleshed salg af udendørsprodukter såsom træbeskyttelse. Til gengæld ser vi fremgang i Polen samt indenfor eksport til Frankrig og Rusland, hvor vi oplever et potentiale for yderligere vækst. Vi arbejder i Polen, som på det skandinaviske marked, med at øge vores butikkers tilgængelighed – både i forhold til format, placeringer og åbningstider - så vi fremstår med et endnu stærkere koncept. Det vil vi fortsætte med.

Vi fastholder forventningerne til forretningsåret 2017/18, dvs. en nettoomsætning på niveau med foregående år og et primært driftsresultat svarende til en EBIT-margin på 2-3%.

Hent rapport