Flügger i positiv udvikling: Fremgang i første kvartal

Uagtet en intensiveret konkurrencesituation og nedgang i byggeriet har Flügger skabt fremgang i første kvartal af sit regnskabsår. I en tid med økonomisk afmatning ligger det fulde fokus på hjælpe den enkelte maler med kvalitet og effektivitet i hverdagen.

Bygge- og anlægssektoren har oplevet turbulens og økonomisk afmatning de senere år, hvorfor Flügger har valgt at styrke sit kundefokus i alt, hvad de gør. Det har vist sig at være frugtbart, og virksomheden har styrket sine positioner på hovedmarkederne. EBIT lå i 1. kvartal på 88 mio. DKK mod 70 mio. DKK i samme periode sidste år svarende til en stigning på 25 %:

"Selv i en tid med økonomisk afmatning og intens konkurrence har vi bevist, at Flügger fortsat kan udvikle sig på sine hovedmarkeder. Særligt i Danmark har konkurrencen været hård, derfor er vi glade for at se vi er i stand til at udvikle vores markedsposition det seneste kvartal," udtaler CEO i Flügger group, Sune Schnack, og fortsætter:

"Efter flere udfordrende kvartaler med stigende råvarepriser, energipriser og leveringsomkostninger, er jeg stolt over at se, hvordan hele Flügger-teamet på tværs af landegrænser har arbejdet sammen for at vende udviklingen. Resten af året bliver udfordrende i et marked hvor der males mindre, men vi er forsigtige optimister."

Når aktiviteten falder, stiger kravene til lønsomhed

På tværs af virksomhedens hovedmarkeder bliver Bygge- og anlægsprojekterne færre. For eksempel viser tal fra Byggefakta, at bygge- og anlægsbranchen på trods af mindre turbulens i forhold til 2022 oplever et fald i omsætningen, hvilket også viser sig i malerbranchen.

Derfor fokuserer Flügger på at skabe værdi for den enkelte maler og har netop gennemført en større undersøgelse blandt knap 900 nuværende og tidligere kunder i Norden. Undersøgelsen skal give et værdifuldt input til, hvordan Flügger i endnu højere grad kan møde kunderne, hvor de er:

”Tiden og økonomien er presset. Derfor mærker vi, at længere rækkevidde, høj ensartethed og nem påføring, er ekstremt vigtigt for den professionelle malermesters lønsomhed i projekterne – og derfor også for os,” siger Anders Klamer, SVP for Commercial Nordic i Flügger, og fortsætter:

”Vores kunder oplever desuden, at det er svært at finde rundt i de mange miljøcertificeringer og mærkninger, ligesom kravene hele tiden øges. Derfor uddanner vi lige nu vores teknikere, så de kan uddanne personalet i Flügger-butikkerne til at svare endnu mere detaljeret på kundernes spørgsmål. På sigt vil vi også tilbyde kurser direkte til vores kunder.”

Som en konkret nyudvikling forventer Flügger desuden at lancere en asta- allergimærket maling i løbet efteråret 2023. Dekso Aïr får både det danske Astma-Allergimærke samt Svanemærket og er særligt velegnet til den stigende andel med allergier og astma, ligesom den er skabt til brug i sundhedssektoren.

Læs mere om Flüggers kompatible kvalitetsprodukter, der er godkendt til svanemærket byggeri i den seneste CSR-rapport fra Flügger.

Læs den fulde kvartalsrapport her.

Kontaktinformation, Flügger

Casper Felt, Communication Manager hos Flügger

Telefon +45 27532899 eller mail cafel@flugger.com