Kvartalsrapport 3. kvartal 2018/19: Vækst i lokal valuta, forventninger fastholdes

Flügger group A/S’ nettoomsætning steg i 1.-3. kvartal af regnskabsåret med 2% i lokal valuta.

Flügger leverer en nettoomsætning på 1.377 mio. DKK mod 1.388 mio. DKK sidste år i det forskudte regnskabsårs første ni måneder. Både det danske, norske og polske marked viste positive takter. På det danske marked steg omsætningen med 4%, i Norge steg omsætningen i lokal valuta med 1% (0% i DKK), og i Polen oplevede Flügger en vækst på 15% i lokal valuta (+14% i DKK). I Sverige faldt omsætningen med 1% i lokal valuta (-7% i DKK), mens omsætningen til eksportmarkeder (inkl. Kina) faldt med 13% i lokal valuta (-3% i DKK).

Koncernens indtjening faldt til 30 mio. DKK – en nedgang på 27 mio. DKK. Udviklingen var negativt påvirket af valutakurser samt omkostninger til effektiviseringsprogram.

Jimmi Mortensen, CEO i Flügger group A/S, udtaler:

”Vi følger planen, og har fuldt fokus på den fortsatte eksekvering af de strategiske initiativer. Over de næste to år vil vi fortsat konsolidere vores eget butiksnetværk og produktionsfaciliteter samt optimere produkter, sortiment og administrative funktioner. 

Flügger group er en international virksomhed med stærke danske rødder, og vi foretager nu en række større investeringer i vores primære produktionsfaciliteter. Moderniseringen af vores produktion sker ud fra et ønske om at skabe en mere bæredygtig produktion, hvor vi forbedrer vores kapacitetsudnyttelse og konkurrencekraft gennem fokus på 100% vandbaserede produkter. 

Vores ambition er at skabe en stærkere platform og manifestere Flügger som en af de tre største aktører på alle vores hovedmarkeder. Derfor vurderer vi aktivt mulige opkøb indenfor bygningsmaling og relaterede produkter og services, som skal sikre, at vi når vores langsigtede målsætning.”

Hent rapport