Kvartalsrapport: Svag vækst i første kvartal

Flügger A/S leverer 1% vækst (2% i lokal valuta) i første kvartal af forretningsåret 2016/17, hvilket svarer til en omsætning på 557 mio. DKK og en EBIT på 76 mio. DKK.  

Salget i første kvartal blev 557 mio. DKK kontra 554 mio. DKK i samme periode sidste år, svarende til en fremgang på 1%. Salgsudviklingen var positiv i kvartalets første måned, men stagnerede og faldt efterfølgende.

Hvis vi ser på vores forskellige hovedmarkeder, ser vi i perioden en omsætning i Danmark, som ligger på niveau med samme kvartal sidste år, mens Sverige leverer 1% (1% i lokal valuta), Norge -2% (5% i lokal valuta) og andre lande leverer 3% (9% i lokal valuta).

På baggrund af de finansielle resultater for første kvartal valgte Flügger således den 24. august at reducere forventningerne til helåret, hvorfor forventningerne nu er en omsætning på 1,850 mia. DKK og en EBIT på 40-50 mio. DKK. 

Jimmi Mortensen, CEO i Flügger A/S, udtaler:

”Det første kvartal af vores finansår har stor betydning for Flügger, idet maj, juni og juli er vores højsæson. Set i lyset af dette, er 1% vækst ikke et tilfredsstillende resultat. Vi har for nylig styrket direktionen og foretaget organisatoriske tilpasninger, som skal være med til at skabe en mindre kompleks organisation, sikre at vi udnytter interne synergier optimalt, og fordre at vi får skabt effektive processer i hele vores værdisystem. Vores langsigtede ambition er at skabe bæredygtig vækst, og vores primære fokus vil derfor, som tidligere meldt ud, være rettet mod at levere en EBIT på 8-10%.”

Hent rapport