Tilbage til originalerne

Flügger har i samarbejde med møbelproducenten Getama fundet formlen på seks originale farver, som Hans J. Wegner i sin tid brugte, da han designede den berømte Nøglehulsstol. Den klassiske stol fylder 50 år i år, og lanceres i de originale farver.

Den klassiske stol er i de forgangne halvtreds år blevet produceret af firmaet Getama, der historisk oftest har brugt træsorterne bøg og eg. De færreste ved dog, at Wegner i sin tid skabte stolen i seks klassiske retro-farver fra sin originale farvepalet i stolens oprindelige fødeår i 1967. Denne klassiske model er dog næsten umulig at opdrive i dag. 

I år fylder Wegners klassiske stol 50 år, og derfor har Getama valgt at genskabe farverne fra Wegners originale farvepalet, der faktisk er ældre end stolen selv. Getama og Wegners Tegnestue, der i dag administreres af hans arvinger, fandt således nogle falmede farveprøver på små træskiver, som tilsammen udgjorde den eneste dokumentation af de oprindelige farver fra Wegners farvekort, og herefter gik arbejdet med at genskabe de farver, som Nøglehullet tidligere var blevet produceret i, i gang på laboratoriet i Flügger – et projekt, som Anita Florisson, Color Technician i Flügger, stod i spidsen for: 

- Vi får ofte forespørgsler om at genskabe en bestemt farve ud fra en given farveskala. Denne gang var udfordringen, at de farveprøver vi fik, var uløseligt koblet med farven fra træpladerne. For at genskabe de specifikke nuancer måtte vi derfor kopiere patinaen fra de gamle træskiver med over i farverne. Efter rigtig mange forsøg lykkedes det at ramme de helt rigtige nuancer, så de kunne blive godkendt af alle parter - og det er vi naturligvis stolte af. 

Efter arvingernes ønske skabte Flügger desuden en ny sort nuance, der går i spænd med den øvrige palet af historiske Wegner-farver. Alle seks farver er nu blevet godkendt som de originale af arvingerne, og fra september vil farverne pryde den relancerede model. Foruden Nøglehullet relanceres også Wegners U-stol fra 1970 - ligeledes i de originale Wegner-farver. 

Direktør i Getama, Jesper Temp fortæller om samarbejdet med Flügger: 
- Hos Getama har vi et rigtig godt forhold til Flügger gennem flere projekter før i tiden, da Flügger bl.a. har været med til farvesætningen af vores showroom for nogle år tilbage. Derfor var det nærliggende at påbegynde endnu et samarbejde i forbindelse med relanceringen af de berømte Wegner møbler - og vi er som altid meget tilfredse med resultatet.

De seks Wegner-farver kan købes i Flügger fra den 15. september 2017.