Farverigt samarbejde på J.F. Willumsens museum

Udstillingen ’Farvefeber’ på J. F. Willumsens Museum præsenterer Willumsens markante brug af farver på nye og overraskende måder. Udstillingen er blevet til gennem et spændende og anderledes samarbejde mellem museet, Flügger og entreprenørvirksomheden Wolmergruppen.

Frem til den 21/8-2016 kan man gennem udstillingen ’Farvefeber’ få en anderledes og farverig oplevelse på J.F. Willumsens Museum i Frederikssund. Udstillingen sætter fokus på Willumsens markante farveunivers og farvernes verden i det hele taget. Sammen med museet har Flügger udviklet 15 farver, der er tilpasset Willumsens farveunivers. Fem af farverne udgør baggrundsfarverne på udstillingens vægge, så der opstår et unikt samspil mellem væg og værker. 

Farverne er styrende

”Med udstillingen får gæsterne en sanselig, imponerende og grænseoverskridende oplevelse,” fortæller museumsdirektør Annette Johansen. ”I stedet for at tage udgangspunkt i kunstperioder og –stile, så er det farverne, som er styrende. ”Udstillingsrummene var tidligere hvide, så ved at male disse rum med nuancer fra Willumsens malerier, fremstår værkerne på en måde, der giver en stor sanselig oplevelse”. 

Jonna Hjerl-Willumsen, barnebarn af J. F. Willumsen, som var tilstede ved indvielsen, var også begejstret over samspillet mellem farverne: ”Morfar ville have elsket det – de nye vægfarver er med til at fremhæve det bedste i værkerne.”  

Passion til fælles

’Farvefeber’ er resultatet af et samarbejde, hvor parterne har bidraget med det, de er bedst til. J. F. Willumsens Museum har stor viden om Willumsens værker og  livshistorie, og det har givet Flügger en helt særlig mulighed for at nærstudere hans intense farveunivers. ”Den indsigt har været afgørende for, at vi er lykkedes med at udvikle de 15 unikke ’Willumsen-farver’, som udspringer af nuancerne i malerierne,”, fortæller Lone Kisbye, PR Manager. Wolmergruppen har efterfølgende håndstrøget væggene i udstillingen med farverne, som var det Willumsen selv, der havde gjort det.

Krav til fremtidige samarbejder

Samarbejdet om at få udstillingen til at gå op i en højere enhed har været en succes, og museumsdirektør Annette Johansen er allerede i gang med at tænke på nye udstillinger, og her kan et nyt lignende samarbejde komme på tale: ”Jeg kan sagtens se os indgå et lignende samarbejde i fremtiden, hvor hver part byder ind med deres kernekompetencer indenfor deres faglighed, så vi kan få det bedste frem. Og hvis vi samtidig kan nytænke, som ved ’Farvefeber’, så er det helt ideelt.” 

Direktør for Wolmergruppen Morten Bardrum,  tilføjer: ”Ved denne udstilling har vi været ligestillede samarbejdspartnere, og dette vil jeg også have fokus på ved fremtidige projekter. Der skal være plads til inddragelse, udvikling og netværk, så vi alle kan tilegne os ny viden og levere en god oplevelse for alle, som er involveret.”

Hos Flügger er samarbejdet med museet et af flere nuværende og fremtidige tiltag og samarbejder, der er med til at illustrere, hvordan farver kan forskønne, formidle og skabe engagement. ”Når vi indgår i et samarbejde, så er det vores anbefaling, at alle parter tænker lige så meget  med hjertet, som med hjernen – det kommer der altid noget langt mere interessant ud af. Vi går ikke efter de klassiske sponsorater, når vi vælger projekter”, lyder det fra Lone Kisbye om fremtidige samarbejder.