Tvillingesilo i Aalborg males med Flügger maling

Tidligere fabriksbygninger prydes med kunst malet med Flügger maling. Denne gang er det tvillingesiloerne på Eternitten i Aalborg, som får motiv tegnet af kunstneren Jonas Pihl.

I løbet af sommeren vil der være aktivitet ved tvillingesiloen på Eternitten i Aalborg. Eternitten er grunden, hvor Dansk Eternit fabrik tidligere havde til huse, og området er ved at blive omdannet til bebyggelse, kontorer og detailbutikker. Dog har man valgt at beholde nogle af fabrikkens oprindelige bygninger, bl.a. tvillingesiloen.

Aktiviteterne på stilladset omkring tvillingesiloen sker i et projekt, der går ud på at pryde siloerne med et farverigt kunstværk af kunstneren Jonas Pihl. Kunstværket vil blive malet af malerelever fra Tech College med maling sponsoreret af Flügger. Ved projekter som disse får malereleverne mulighed for at prøve kræfter med deres malerfaglighed. Ved tidligere lejligheder har den slags projekter medvirket til at skaffe praktikpladser til de involverede malerelever. Som i 2016 hvor Flügger deltog i projektet, hvor 1200 m2 kunst malet op på Hedegaard bygningen på Aalborg Havnefront.

Vartegn med kunst til byen

Det er ikke alene med malingen, at Flügger medvirker til skabelsen af disse kunstværker. I Flüggers butik på Håndværkervej i Aalborg har man rådgivet omkring malingen til de to projekter. Store Assistant Kenneth Madsen fra butikken på Håndværkervej fortæller: ”Det har været sjovt at være med til at følge de to projekter. Og så er det spændende at være med til at få skabt nogle markante vartegn til byen, som vi kan være stolte af”.

Hos Flügger er man meget tilfredse med juryens valg af motivet, som Jonas Pihl har skabt til tvillingesiloerne. Flüggers Brand Ambassador Lone Nordby udtaler: ”Jonas Pihl har med motivet Tvillingerne formået at binde fortiden som industriby sammen med fremtiden som vidensby. Hos Flügger håber vi, at aalborgenserne tager det nye farverige vartegn til sig, når de kører forbi.”

Praktikpladser til Tech Colleges elever

Tech College i Aalborg deltager mede stort engagement i projektet. Hele 10 forskellige linjer fra skolen har været involveret i projektets forløb. Bl.a. grafiker- og medielinjen, som har stået for at dokumentere hele projektets forløb med billeder, som kan ses på tvillingesiloerne.pctc.dk/

Også i dette projekt males motivet af malerelever fra Tech College – og i slutningen af maj måned har to af eleverne fået praktikplads hos en malermester. Lone Nordby tilføjer: ”Vi er også meget stolte af, at vi ved projektet styrker de dygtige malerelever fra Tech College og håber, at projektet kan være en hjælp for dem i deres videre færd”

Motivet males i løbet af sommeren og vil blive afsløret i september. Dato fastsættes senere, da man er afhængig af vejret.

Partnere i projektet er:

Jyske Bank, Plus Bolig, Flügger, Tech College, og Stjerne Stilladser.

Kunstner: Jonas Pihl - jonaspihl.com

Tech Colleges website om projektet: tvillingesiloerne.pctc.dk

Billeder fra Tech College, Jyske Bank og Flügger.

Fakta

1

Tvillingesiloen bliver hver dag set af mange forbipasserende, da den ligger tæt på Sønderbro-vejen – en af færdselsårerne ind til Aalborg centrum.

Jonas Pihls kunstværk Tvillingerne forestiller bl.a. to kimbrer-tyre som refererer til Cimbrer-tyren på en anden af Aalborgs færdselsårer, Vesterbro. Motivet tager udgangspunkt i dels bygningen, tvillingesiloen, dels opdraget som var beskrevet i konkurrencen.

Motivet skulle også kunne beskrive den forandring og udvikling, der er i tiden og samtidig styrke oplevelsen af stedet og den omgivende by.

2

Kunstner Jonas Pihl

jonaspihl.com