Ny strategi: Flügger Organic sætter maleren først

’Flügger Organic’-strategien medfører fuldt fokus på den professionelle maler, robust og enkel drift samt vækst drevet af flere kunder frem for opkøb.

Flüggers ambition er at være den professionelle malers naturlige førstevalg. Dermed træder de professionelle malere endnu stærkere frem på forreste række:

”Flügger er den kvalitetsbevidste malers bedste valg, hvad enten du maler som professionel eller privat. Vi ser dog en tendens i markedet om at flere og flere private vælger professionelle til deres malerarbejde. Det betyder, at vi intensiverer fokus på vores professionelle kunder i udviklingen af ny maling, spartel, værktøj og andre løsninger,” siger Sune Schnack, administrerende direktør i Flügger.

Udviklingen har været undervejs i de seneste år, og sloganet om at være ’malerfagets leverandør’ er en integreret del af Flüggers DNA. Dette forventes at blive endnu stærkere fremover:

”Det seneste år har vi rykket os tættere på malerne og udviklet vores partnerskaber. Det gør vi ved at møde vores kunder i deres hverdag for at lære fra dem. Det er derfor, vi kan lancere produkter, som løser malernes udfordringer og øger deres produktivitet. For eksempel med Flügger Document Manager, der leverer dokumentation, så malerne kan blive en del af den stigende andel bæredygtige byggerier. Det er godt for vores kunder og derfor også for Flügger.”

Af andre konkrete eksempler* nævner Sune Schnack blandt andet lanceringerne af Dekso AÏR – den første maling med det nordiske astma-allermærke, Asthma Allergy Nordic. Næsten samtidig lancerede Flügger en komplet vådrumsserie, som nedsætter malerens faktiske arbejdstid med 33%.

Fælles for produkterne er, at de gør en reel forskel for såvel miljø som arbejdsmiljø hos malerne:

”Vores miljømærkede og astma-allergimærkede produkter skal være attraktive for malerne, så de bliver brugt. Så gør de en reel forskel for den enkelte maler, som er i berøring med frisk maling hver dag. Det er også malerne, som aftager den største volumen, så det er her, vi kan gøre den største forskel for miljø og klima ved at fokusere vores indsats.”

Væksten bliver organisk og med størst stigning uden for norden

Flüggers nye strategi er også udtryk for, at virksomheden har de nødvendige erfaringer og produkter samt udviklings- og produktionskapacitet til primært at vækste organisk frem for gennem opkøb:

”Vi har haft succes på vores eksportmarkeder og gennem vores butikker uden for Norden. Vi vil bruge de værdifulde erfaringer fra den seneste strategiperiode til at videreføre og skalere den model, hvilket vi forventer vil styrke vores internationale vækst yderligere. Vi er klar til væksten, fordi vi de seneste år har investeret i vores fabrikkers kapacitet,” siger Sune Schnack, der understreger, at Norden fortsat er koncernens hovedmarked:

”Vi tror på Norden, som også fremover er vores hovedmarked. Vi har taget markedsandele i det seneste år, og det tror vi vil fortsætte med vores stærke fokus på at levere løsninger og services, der gør en forskel i kundens hverdag. Den største vækst forventer vi dog primært at hente uden for et modent nordisk marked med relativt lav økonomisk vækst, fordi særligt de østeuropæiske markeder forventes at vokse i de kommende år,” siger Sune Schnack.

Yderligere information, kontakt:

Casper Paggio Hansson Felt, Communications & Culture Manager i Flügger group A/S

Tlf.: +45 27 53 28 99 / Mail: cafel@flugger.com

 

Invitation til generalforsamling

  1. august 2024 afholder Flügger group A/S ordinær generalforsamling i Industriens Hus i København. Inden da offentliggøres en invitation via www.flugger.com, hvor tilmeldingen samtidig åbnes.

Der vil i forbindelse med generalforsamlingen være mulighed for at stille yderligere spørgsmål og aftale interviews om strategien samt Flüggers prioriteter de kommende år.

Strategien uddybes desuden i netop udsendte årsrapport for Flügger, som kan læses på https://www.flugger.com/investor/%C3%A5rsrapporter/.

*Tre løsninger fra 2023/24 målrettet professionelle malere

Flügger Document Manager

Danske bygherrer og malermestre mødes i stigende grad af strengere dokumentationskrav ved opførelse af nybyggerier. Som hjælp til sine professionelle kunder har man hos Flügger lanceret et nyt online-koncept, som skal sikre fuldt overblik over produkternes indhold.

Med Flügger Document Manager kan malermesteren nemt skabe sig et overblik, inden byggeriet påbegyndes.

Vådrumssystemet H2O

Flügger lancerede i januar - som den første malingproducent - et komplet Svanemærket vådrumssystem. H₂O-systemet er ikke blot mere miljøvenligt, men reducerer også arbejdstiden med 33%.

Dekso AÏR

Flügger lancerede i December 2023 den første maling, som er astma- og allergi-deklareret i hele Norden. Den har fået navnet Dekso Aïr, og den har både modtaget Svanemærket, M1 og EU-blomsten. Formålet er at beskytte den professionelle maler mod allergifremkaldende stoffer.

’Asthma Allergy Nordic’, og det er et mærke, som astma- og allergiforeningerne i Norge, Sverige og Danmark i fællesskab står bag.

Læs Mestertidendes artikel om Dekso AÏR.