Flügger køber majoriteten i malingproducenten Unicell

Flügger group A/S har indgået aftale om køb af 60% af aktierne i Unicell Poland Sp. z o.o., som er en malingproducent med hovedkontor i Wasilków, Polen. Størstedelen af Unicells produkter afsættes til forhandlere, byggemarkeder og øvrige detailhandlere. Selskabet beskæftiger cirka 200 medarbejdere og omsætter for cirka 145 mio. kr. årligt. Overtagelsen sker pr. dags dato.

Flügger har siden 2004 haft aktiviteter i Polen, hvor koncernen i dag har produktion og administration i Gdansk og et butiksnet bestående af 57 egne butikker. Hidtil har Flügger-koncernen på det polske marked alene afsat produkter via egne butikker. Med købet af Unicell får koncernen dermed udvidet sin tilstedeværelse i Polen til også at omfatte salg til fritstående forhandlere og byggemarkeder (DIY).

Jimmi Mortensen, administrerende direktør i Flügger group A/S, udtaler: 

- ”Unicell er en veldrevet virksomhed, der har skabt solide resultater gennem en længere årrække. De har et solidt afsæt i Polen, og har de seneste år haft pæn vækst og forventer fortsat vækst. 

Vi ser flere synergier mellem Flügger og Unicell, og ikke mindst ser vi frem til at bygge videre på Unicells flotte resultater inden for DIY-sektoren samt private label.”

Unicell blev grundlagt i 1998 af en hollandsk og en polsk familie, hvoraf både grundlæggerne og 2. generation i den polske familie nu er en del af virksomhedens daglige ledelse og fortsat vil være det. 

Medstifter og CEO i Unicell, Roman Sawulski, udtaler: 

- ”Det er en markant styrkelse af Unicell at blive en del af Flügger-koncernen. Vi får større muskler i forhold til produktionsvolumen og -planlægning samt mulighed for at udnytte synergier inden for områder som produktudvikling og indkøb. Dette vil komme både Flüggers og Unicells kunder til gode. Vi supplerer hinanden godt og har en fælles forståelse for, hvordan virksomheden skal ledes og udvikles. Vi ser frem til de muligheder, der åbner sig ved at blive en del af Flügger-koncernen. Timingen er perfekt, da vi står overfor et snarligt generationsskifte i Unicell, og dermed overfor næste skridt i udviklingen af vores forretning.”

Unicell eksporterer til 32 lande, men størstedelen af afsætningen sker til det polske marked, hvor cirka 85% af omsætningen genereres. I 2018 havde Unicell en omsætning på 145 mio. kr., EBIT på 17 mio. kr. og EBITDA på 20 mio. kr. Unicell beskæftiger cirka 200 medarbejdere. 

Et led i strategien Securing the Legacy

Opkøbet af Unicell sker som led i Flüggers strategi om vækst gennem opkøb med fokus på emerging markets, herunder Polen. Med opkøbet får Flügger adgang til og indsigt i Unicells kompetencer inden for DIY-sektoren – et område, som Flügger ønsker at udvikle yderligere samt øge rentabiliteten indenfor. 

Tilsvarende vil Flüggers eksisterende netværk, volumen og brand styrke Unicells muligheder for at skabe yderligere vækst indenfor egne samt nye produkter og ydelser.

Læs selskabsmeddelelse her.